Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cukiságok

 

Napi édi: veszekedő husky kutyusok (videó)

A szakító macskák után íme, a két perlekedő husky: a mókás kedvű bakfis azért nyaggatja nővérét, hogy játsszon vele, ám ehhez Mishkának egyáltalán nincs kedve.

Mishkának és Laikának egyébként külön Youtube csatornája is van, ahol úgy tartják őket számon, mint csodálatos éneklő, beszélő kutyákat és még azt is elárulják, kik a cukiságok kedvenc celebjei. Na neee. :D

Szupercukiság: árva kengurubébi él Debrecenben - fotók

Régen láttunk már Dióhoz hasonló cuki kis teremtést, aki teljesen árván néz szembe az élet kihívásaival!

fotó: MTI, Czeglédi Zsolt

Dió, a körülbelül öt hónapos, árva, hím kenguru kecsketejet iszik ápolója kezéből. Jung Ferenc, a Debreceni Állat- és Növénykert állatápolója gondozza a kis kengurut, miután a szülei magára hagyták. Dió most egy panellakás második emeltén él egy női táskában, három óránként kecsketejet iszik és pelenkázásra szorul.

Ugye, milyen cuki?

fotó: MTI, Czeglédi Zsolt
Kommentek
9

Szegényke! Tüskék nélkül született a sündisznó, ezért társai kitaszították

A Betty névre keresztelt állatka pihe-puha, mert tüskék nélkül született.

Kép: Northfoto

Mindenkit nagyon meglepett Betty érkezése, mivel a kis sündisznónak egy darab tüskéje nincsen. Már születésekor eltaszította magától az anyja, és soha nem lesz képes a párzásra sem, mivel a hímek nem vonzódnak hozzá.

Senki nem tudja, hogy mi okozhatta a tüskétlenséget, de az biztos, hogy Betty összes gondozója imádja őt. Jelenleg a Foxy Lodge Rescue Centre-ben van, és valószínűleg élete végéig ott is marad, mivel alkalmatlan lenne az önálló életre.

"Betty teljesen egészséges azt leszámítva, hogy nincsenek tüskéi. Ez nagyon szomorú, mert így nem tudja magát megvédeni - szegény összegömbölyödik, de tüskék nélkül bármelyik ragadozónak könnyű zsákmányt jelentene. Még a többi sünnel sem merjük egyedül hagyni, mert nagyon fél tőlük. Benn tartjuk őt a házban, mert a napon sem lehet sokáig, mert könnyen leég. Teafa- és mandulaolaj keverékével szoktam bekenni a hátát, mert a bőre mindig nagyon kiszárad."

- nyilatkozta Tonia Garner, Betty gondozója.

Jajj, mennyire aranyos! De szegénynek biztosan nagyon rossz lehet - még szerencse, hogy megtalálták, és van, aki gondozza.

Kommentek
15

A legédesebb - és legfurcsább - állatcsaládok

Nem titok: mi itt a NEONnál bírjuk az állatokat. A kölyökállatoknál pedig kevés dolog édesebb - talán csak az, ha más fajból való állatok állnak be pótmamának a cuki kölykökhöz. Most összegyűjtöttük a tíz legfurcsább - és egyben legaranyosabb - családot!

 

10. Mabel, a tyúk és a kiskutyái

Mabel egy sérülés miatt télre kénytelen volt beköltöznie gazdái angliai lakásába, ahol egyből rámászott az ott lakó négy Jack Russel terrier-kutyusra, és azóta is neveli őket. A kiskutyák igazi mamája mindeközben ott volt, de Mabel szerencséjére a mamakutya nem bánta a dolgot... :)

Fotó: NorthFoto
Fotó: NorthFoto

9. Pixie és a mókusok

Nagy bajba került három bébimókus, miután kivágták azt a fát, amin éltek - ám szerencséjükre, Pixie kutyus a segítségükre sietett. A mókusok neki köszönhetően megerősödtek és most már boldogan élnek egy állatközpontban, és készülnek a visszatérésre a vadonba.
 

 

Pixie

 

8. Lakota kutyus és a kiscicák

Miután az újszülött kiscicák mamáját elütötte egy autó, a gazdáik nem tudták, mit tegyenek a kicsikkel. Ám végül a család kutyája, Lakota színre lépett, és felnevelte a kicsiket!
 

 

Lakota

 

7. Luka kutyus és a kiscicák

Hasonló hős volt az ausztrál Luka is: miután az újszülött kiscicák anyukája tragikusan elhunyt, a kutyus örömmel vállalta a pótmama-szerepet!
 

 

Luka

 

6. Tinkerbell kutyus és a kiscicák

Tinkerbellen épp császármetszést végeztek az állatorvosnál, amikor egy férfi besétált három gazdátlan kiscicával. Tinkerbell gazdája megsajnálta őket, és hogy megmentse őket az altatástól, az újszülött kiskutyák közé tette a kiscicákat is - Tinkerbell pedig boldogan nevelte őket is!
 

 

Tinkerbell

 

 

5. Laska kutya és a vaddisznók

Két árva vaddisznót találtak az erdőben kirándulók, a német Laska kutya pedig egyből feladatának érezte a kicsik nevelését! Szerencse, mert nélküle biztos, hogy nem élték volna túl az éjszakát sem...
 

Fotó: NorthFoto
Fotó: NorthFoto

4. Katjinga és a kismalacok

Szintén elárvult kismalacot fogadott be az ugyancsak német Katjinga. A két állat között egyből szoros kapocs alakult ki - olyannyira, hogy a kutya újra elkezdett tejet is adni, hogy etethesse új gyermekét! Awww!
 

Fotó: NorthFoto
Fotó: NorthFoto

3. A kutya és az oroszlán

A szibériai Royev Ruchey állatkertben egy oroszlán elhunyt szülés közben - a kölykét viszont megmentette egy keverék kutyust! A pótmama megszagolta a kicsit, majd megetette és berakta őt a saját újszülött kutyusai közé!
 

 

1

 

    2. A kutya és a pandák
A kínai Taiyuan állatkertben nem oroszlán, hanem két panda került bajba, mikor anyjuk elutasította őket. Szerencséjükre, az egyik állatkerti dolgozó hamar talált egy pótmamát: egy helyi állatfarm kiskutyáját!

Fotó: NorthFoto
Fotó: NorthFoto

1. Lisha és a gepárdok

A legédesebb pótmamának azért Lishát választottuk, mert bár a dél-afrikai rezervátumban élő kutya most épp ezt a két édes gepárdot neveli, élete során már több, mint 30 állatot is befogadott! Ő tényleg az év anyja... :)

Fotó: NorthFoto
Fotó: NorthFoto
 
Fotó: NorthFoto
Fotó: NorthFoto

Neked melyik család tetszik a legjobban? :)

 

Napi tündér: léghárfázó cilu

Tele a világháló ezzel a kis tüneménnyel, aki egy kis hasisimiért cserébe léghárfabemutatót tart a kedves nézőknek. Akkor meg már miért nem andalító hárfamuzsikát vágtak alá? Hm, teljesen mindegy, hát behalunk, olyan édes!

De nem tök olyan, mintha kis úszóhártyái lennének? <3

 
Kommentek
9

Napi cukiság: kiscica kiakad a zöldalmáktól (videó)

Borzalmas! Két hatalmas, kerek, zöld izé az én saját, külön bejáratú ágyamon! Ez egy összeesküvés, az biztos!

 
Kommentek
11
 
 

Megszületett Ottó, a kis tapír

Annyira cuki! Kistapír született a nyíregyházi állatkertben!

Ottó, a két hetes kölyök tapír kinézete jócskán eltér szüleiétől. A csöppség fejét, hasát, és mellső lábait pöttyök, míg hátát és farát csíkok ékesítik. A mókás külsejű, szelíd állat hamar a látogatók kedvence lett, azonban „öltözéke" komoly célt szolgál: a vadon élő állatok kicsinyei mintázatuknak hála könnyebben elrejtőzhetnek.

Ottónak azonban szerencsére nem kell ragadozóktól tartania, így békében élhet szüleivel, Sámsonnak és Jennyvel. Csíkos-pettyes „ruháját" 8 hónapos korára egyszínűre cseréli.

"Ottó a kifutóban látta meg a napvilágot, estefelé vitte fel a gondozója a tapírok házába. Egy ideig ezen a védett helyen fog cseperedni a kicsi, legfőképpen a folyamatos megfigyelés érdekében, itt ugyanis szükség esetén kezelni tudjuk. Szerencsére Jenny ezúttal is gondos anyának bizonyult és az állatorvosnak eddig nem kellett beavatkoznia a kölyök nevelésébe"

– magyarázta Endrédi Lajos, az állatkert gyűjteményvezetője.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 168304
Hónap: 2290
Nap: 85