Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harry Potter

 Minden ami Harry Potter... mármint igyekszem lehozni minden infót.... :D Én nagyon kíváncsi vagyok a második részre, és minden kötetet, (kivéve az 1.) kiolvastam. :)

Túl van az egymilliárdon az új Harry Potter!

A Harry Potter és a Halál ereklyéi már több mint 1 millió dollárt hozott a készítőknek.

A kis híján 1,1 millió dolláros bevételt ráadásul mindössze néhány hét alatt sikerült elérnie! Ebből 318,5 millió az Egyesült Államok-beli, 690 milliót pedig a világ többi részéről kaszálták, ezzel az első Warner Bros moziként léphettek be a "milliárdosok klubjába", amelynek tagságával eddig mindössze 10 film büszkélkedhetett: az Avatar (2,8 milliárddal), a Titanic (1,8 milliárddal), a Gyűrűk ura: A király visszatér (1,11 milliárddal), A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse (1,07 milliárddal), a Toy Story 3 (1,06 milliárddal), a Karib-tenger kalózai - Ismeretlen vizeken (1,03 milliárddal), az Alice Csodaországban (1,02 milliárddal), valamint a Sötét Lovag (1 milliárddal).
Ez azt jelenti, hogy az utolsó HP epizód minden perce eddig közel 8,5 millió dollárt hozott!

 

Harry Potter lesz a Roxfort igazgatója- a történet folytatódik!

Harry a Halál Ereklyéi után visszamegy az időben és még gyermekként győzi le Voldemortot. Ezután a saját unokája lesz gonosz.

Rowling nem örül, hogy kiszivárgott a hír Foto: Northfoto

J. K. Rowling elképesztő sikerkönyvei és a belőlük készült filmek szinte minden lehetséges rekordot megdöntöttek, a szereplők világszerte ismert sztárokká váltak az évek során. De kevesen tudják, hogy a szerző eredetileg más befejezést szánt volna művének. Egy angol oknyomozó-újságíró a napokban elmondta, hogy Rowling egész más végkifejletet álmodott meg Harry-nek és barátainak, de aztán meggondolta magát.

Greg Palast elmondása szerint ugyanis ő és Rowling közeli barátságot ápoltak akkor, amikor már megjelent az első Harry Potter mozifilm, de az utolsó könyv még nem került megírásra. Ekkor az írónő állítólag sokat tépelődött a befejezésen, több lehetséges szál közül mégis kettő maradt meg végig a fejében. Az egyiket természetesen mindenki ismeri: ezt olvastuk a könyvben és láttuk a mozivásznakon. A másik alternatív befejezés azért nem született meg, mert Rowling nem tudta elképzelni a filmes megvalósítását, és ekkor már szerződésben állt a filmet gyártó céggel, így visszalépésre nem volt lehetősége. Eszerint a befejezés szerint Harry egy bűbáj segítségével visszautazik az időben egész gyermekkoráig és szülei segítségével elpusztítja Voldemortot. Majd a Roxfortba visszatérve ő maga lesz a Roxfort igazgatója, Ginny pedig madárrá változtatja magát. A szerző újságíró ismerőse elmondása szerint azért nem emlékszik mindenre, mert akkor még nem senki nem számított ekkora sikerre, így nem írt le semmit abból, amit Rowling mondott neki. A történet végén Harry-nek unokája születik, akit Tomnak neveznek el és ő maga lesz a megtestesült gonosz. Nektek hogy tetszett volna egy ennyire merőben más befejezés?

 

 

Harry Potter verte Harry Pottert

Minden eddigi bevételi rekordot megdöntött a Harry Potter utolsó része itthon is és az USA-ban is. Igaz, itthon az eddigi Harry Potter részeket verte. Magyarország fele látott legalább egy részt. Majdnem négymilliárdot kaszáltak csak itthon.

A világ legsikeresebb premierje mostantól a Harry Potter és a Halál ereklyéi – II.A legjobb nyitónap eddig az Alkonyat - Újhold része volt.

A film Magyarországon a minden idők legnagyobb premiernapi bevételeket tartalmazó filmek listáján az első helyre lépett 67 067 935 Ft bevétellel, megelőzve ezzel a toplista élén álló Harry Potter és a Félvér herceg 65 466 810 Ft-os eredményét, valamint a Harry Potter és a Főnix rendjét, ami ezzel a harmadik helyre került (61 057 195 Ft). A filmre 52 352 néző váltott jegyet már az első nap, július 15-én, hogy 40 moziban, 3D változatban is, valamint az IMAX moziban megtekintse Harry Potter utolsó kalandját.  

A David Yates rendezte záró epizód hazánkban a minden idők legnagyobb 3 napos nyitó hétvége bevételeit tartalmazó filmek listáján is átvette az első helyet 178 136 360 Ft bevétellel maga mögé utasítva a több mint 6 éve rekordtartó Star Wars III – A Sith-ek bosszúja (177 160 234 Ft) című filmet, és az eddig második helyen álló a Harry Potter és a tűz serlegét (155 242 369 Ft).

 

 

A hét filmre itthon az elmúlt tíz évben 4 382 000 néző váltott jegyet, ami több mint 3,7 milliárd Ft bevételt eredményezett. A minden idők legnagyobb hazai bevételeit tartalmazó filmek Top 20-as listáján a Harry Potter-filmek 5 epizódja található: 4. a 2001 decemberében bemutatott első rész, a Harry Potter és a bölcsek köve, az 14. a Harry Potter és a Főnix rendje, a 15. a Harry Potter és a tűz serlege, a 17. Harry Potter és Félvér herceg, és a 19. a Harry Potter és a titkok kamrája.

 A filmet gyártó Warner Bros. Pictures az USA-ban 4380 moziteremben egyszerre kezdte vetíteni a filmet július 15-én - soha ilyen széleskörű premier nem volt még -, ezek közül több mint 3000 helyen 3D-ben tekinthették meg a rajongók Harry Potter és Voldemort utolsó látványos összecsapását, és a szintén rekord számú 247 IMAX-mozi is  a Daniel Radcliffe, Emma Watson, és Rupert Grint főszereplésével készült filmet vetítette.

Kommentek
5

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 153294
Hónap: 3308
Nap: 138